Zaradi prisotnosti na sejmu Narava in Zdravje 10.10. - 13.10.2024 so naročila začasno onemogočena. Vabljeni na sejem, kjer bodo na voljo izdelki Ekodar na naši stojnici Kmetijske zadruge Šaleška dolina. Hvala za razumevanje. Opusti
Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom Zrezek ali steak? Šimbas ali sirloin? Če je poimenovanje morda zapleteno, je priprava tega kosa govedine zares bolj enostavna.... Več o tem
Kako spečemo zorjeni T-bone? Kako spečemo T-bone? Pravzaprav zelo enostavno, le nekaj osnovnih pravil je priporočljivo upoštevati. Najprej: meso naj vsaj eno uro počaka na... Več o tem
Jabolčni kompot Verjetno ena najbolj enostavnih sladic, ki jih lahko pripravimo tako pozimi kot tudi poleti: jabolčni kompot! Narejen iz slovenskih jabolk Slodar. Za 4... Več o tem
Pastirska pita Se strinjate, da je to ena od tistih jedi, ki sodijo med hrano za dušo (torej: comfort food)? Zraven sestavimo še skledo sezonske... Več o tem
Makaronflajš To omako iz mletega mesa in paradižnikov lahko uporabimo na različne načine. Dodamo jo testeninam, iz nje sestavimo lazanjo ali pripravimo nekakšno pastirsko pito... Več o tem
Mali zimski burgerji Burgerji, domači zimski burgerji! Zimski zato, ker vanje dodamo zimsko solato, torej motovilec, rdeči radič in podobno, kot tudi bio junečje mleto... Več o tem
Švedske mesne kroglice Na Švedskem, kjer so največkrat na otroškem delu jedilnika, jim rečejo Svenska köttbullar. Dostikrat jih postrežejo brez omake, če pa jo že... Več o tem
Mesno-zelenjavne sarme Sarme so nepogrešljive spremljevalke januarja. A čisto nič ne bo narobe, če jih pripravimo tudi na kak drug, hladen dan … Za železno... Več o tem
Jetrna pašteta s pomarančo Za pripravo paštete rabimo – poleg sestavin, seveda – še multipraktik, lahko tudi z mikserjem za pripravo smutijev. Ni nepomembno: pašteto... Več o tem