*Vsa naročila mesa, oddana do torka do 12. ure, bodo dostavljena v roku 2 tednov.
100% ekološko meso s programom sledljivosti, jabolka in jabolčni proizvodi Ekodar in Slodar.
Pomoč in naročanje preko telefona
03 898 49 76
Moj račun
Prijava Registracija

Ste pozabili geslo?

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za podporo vašim izkušnjam na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane v našem pravilnik o zasebnosti.

0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Minimalni znesek nakupa je 100 €. Kupiti morate še za 100,00€. Čestitke! Lahko zaključite nakup in imate brezplačno dostavo.
  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Seneno sveže goveje meso
    • Eko sveže svinjsko meso
    • Eko mesnine
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT

*Vsa naročila mesa, oddana do torka do 12. ure, bodo dostavljena v roku 2 tednov.

  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Seneno sveže goveje meso
    • Eko sveže svinjsko meso
    • Eko mesnine
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
Prijava
0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Minimalni znesek nakupa je 100 €. Kupiti morate še za 100,00€. Čestitke! Lahko zaključite nakup in imate brezplačno dostavo.
Nazaj na prejšnjo stran
Domov Blog Recepti

Mali zimski burgerji

Mali zimski burgerji

10. januarja, 2022 /Posted byekodar

Mali zimski burgerji

Burgerji, domači zimski burgerji!

Zimski zato, ker vanje dodamo zimsko solato, torej motovilec, rdeči radič in podobno, kot tudi bio junečje mleto meso Ekodar.

Za 4 osebe:

500 g telečjega mletega mesa Ekodar

6 – 8 malih bombetk

malo maščobe (za ponev)

dodatki po želji (zimska solata, namazi, sir …)

sol, poper

Priprava:

  1. Bombetke prerežemo in jih na prerezanih polovicah popečemo na zmerno vroči ponvi, na katero smo dodali malo maščobe – pazimo, da ne zažgemo! Solato operemo. Sir narežemo na rezine. Pripravimo še ostale dodatke, ki so nam všeč (popečeno čebulo ali kak namaz, majonezo, paradižnikovo omako …).

  2. Iz mletega mesa oblikujemo burgerje – mesni polpetki naj bodo le nekoliko večji od naših bombetk, ker se med peko rahlo skrčijo. Da bodo pravilne oblike, si pomagamo s kozarcem: meso na deski sploščimo slab centimeter debelo, nato s kozarcem oblikujemo mesne polpete.

  3. Ponev segrejemo. Vanjo kanemo malo olja, na katerem popečemo mesne polpete. Ko se pečejo na eno strani, jih solimo in popramo, nato obrnemo in spečemo še na drugi strani. Za bolj surovi videz (zapečenost “rare”) pečemo približno 2 minuti na vsaki strani, kake 4 ali 5 minut na vsaki strani pa traja, da meso dobro zapečemo (torej: “well done”).

  4. Burger lahko sestavimo tako, da na prerezan kruh najprej razporedimo namaz, nanj razporedimo solato, čez položimo pečeno meso. Povrh, če hočemo, dodamo še rezino sira ter pokrijemo z zgornjim delom bombetke.

Več receptov Špeline shrambe najdeš tukaj

Comments are closed

Prodaja

Spletna trgovina
Prodajna mesta
Za javne zavode

Informacije

O nas
Pogosta vprašanja
Zasebnost in piškotki
Povpraševanje

Podpora

Pogoji poslovanja
Dostava
Načini plačila
Vračilo artiklov

Kontakt z nami

Kmetijska zadruga Šaleška dolina
Metleče 7
3325 Šoštanj

T: 03 898 49 76
E: vodjaekodar@kz-saleskadolina.si

© Ekodar. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih trgovin