Pomoč in naročanje preko telefona
03 898 49 76
Moj račun
Prijava Registracija

Ste pozabili geslo?

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za podporo vašim izkušnjam na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane v našem pravilnik o zasebnosti.

0 0

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
Prijava
0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Nazaj na prejšnjo stran
Domov Blog Recepti

Pastirska pita

Pastirska pita

11. januarja, 2022 /Posted byekodar

Pastirska pita

Se strinjate, da je to ena od tistih jedi, ki sodijo med hrano za dušo (torej: comfort food)?

Zraven sestavimo še skledo sezonske solate in kosilo, jedro katerega je ekološko mleto meso Ekodar, je nared!

 

Za 4 – 6 oseb:

polovica omake za makaronflajš

Krompirjev pokrov:

1 kg krompirja

2 – 3 dl mleka

50 g masla

malo naribanega muškatnega oreščka

sol

Priprava

  1. Omako skuhamo po navodilih, opisanih v receptu za makaronflajš. Za to jed potrebujemo polovico omake (torej toliko, kolikor je nastane iz pol kilograma mletega mesa), preostanek mesne omake pa lahko zamrznemo in jo porabimo kdaj drugič, denimo kot dodatek testeninam.

  2. Naredimo še krompirjev pokrov, torej pire: krompir olupimo in narežemo na manjše kose, ki jih skuhamo do mehkega v soljeni vodi. V drugi posodici pogrejemo mleko in maslo. Ko je krompir kuhan, vodo odcedimo, dodamo mlečno mešanico ter nariban muškatni orešček. Pretlačimo do gladkega.

  3. V pekač, ki ga ni treba namastiti, razporedimo mesno omako in jo enakomerno pokrijemo s pirejem.

  4. Pečemo v pečici, ogreti na 180 – 200 stopinj Celzija. Pečemo toliko časa, da se vrhovi rahlo obarvajo, kar traja nekako 20 minut.

  5. Malo ohladimo, razrežemo in postrežemo.

Več receptov Špeline shrambe najdeš tukaj

Comments are closed

Zadnje objave

Goveji flam v smetanovi omaki

9. marca, 2022 Komentarji so izklopljeni za Goveji flam v smetanovi omaki

Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

Kako spečemo zorjeni T-bone?

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Kako spečemo zorjeni T-bone?

Jabolčni kompot

12. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Jabolčni kompot

Pastirska pita

11. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Pastirska pita

Prodaja

Spletna trgovina
Prodajna mesta
Za javne zavode

Informacije

O nas
Pogosta vprašanja
Zasebnost in piškotki
Povpraševanje

Podpora

Pogoji poslovanja
Dostava
Načini plačila
Vračilo artiklov

Kontakt z nami

Kmetijska zadruga Šaleška dolina
Metleče 7
3325 Šoštanj

T: 03 898 49 76
E: jure.milavec@kz-saleskadolina.si

© Ekodar. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih trgovin