Pomoč in naročanje preko telefona
03 898 49 76
Moj račun
Prijava Registracija

Ste pozabili geslo?

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za podporo vašim izkušnjam na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane v našem pravilnik o zasebnosti.

0 0

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
Prijava
0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Nazaj na prejšnjo stran
Domov Blog Recepti

Makaronflajš

Makaronflajš

10. januarja, 2022 /Posted byekodar

Makaronflajš

To omako iz mletega mesa in paradižnikov lahko uporabimo na različne načine. Dodamo jo testeninam, iz nje sestavimo lazanjo ali pripravimo nekakšno pastirsko pito – omako torej skrijemo pod pokrov pire krompirja in zapečemo v pečici.

 

Za to enostavno omako, poleg paradižnikove omake in zelenjave, uporabimo še mleto eko goveje meso Ekodar.

Za 8 – 10 oseb:

1 kg mletega govejega mesa

3 srednje velike čebule

4 stroki česna

0,5 l paradižnikove mezge

1 žlica blage mlete rdeče paprike

malo maščobe

sol, poper

Priprava

  1. Na maščobi prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Solimo in med mešanjem pražimo, da se zlato obarva.

  2. Nato dodamo strt česen in med mešanjem pražimo toliko časa, da zadiši – le kako minuto.

  3. Zatem dodamo mleto meso. Mešamo in pražimo, da izpari vsa tekočina in se meso malo zapeče.

  4. Posujemo z rdečo papriko, popramo ter zalijemo s paradižnikovo mezgo. Dodamo še deciliter ali dva vode, pomešamo in zavremo.

  5. Zmanjšamo ogenj, da jed le malo brbota. Pokrijemo in kuhamo 1,5 ure. Vmes nekajkrat pomešamo.

  6. Poskusimo in če je treba, popravimo s poprom oziroma soljo.

 

Je nastalo preveč omake? Nič hudega – mesno omako ohladimo, preložimo v posodice ali plastične vrečke in shranimo v zmrzovalnik.

Več receptov Špeline shrambe najdeš tukaj

Comments are closed

Zadnje objave

Goveji flam v smetanovi omaki

9. marca, 2022 Komentarji so izklopljeni za Goveji flam v smetanovi omaki

Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

Kako spečemo zorjeni T-bone?

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Kako spečemo zorjeni T-bone?

Jabolčni kompot

12. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Jabolčni kompot

Pastirska pita

11. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Pastirska pita

Prodaja

Spletna trgovina
Prodajna mesta
Za javne zavode

Informacije

O nas
Pogosta vprašanja
Zasebnost in piškotki
Povpraševanje

Podpora

Pogoji poslovanja
Dostava
Načini plačila
Vračilo artiklov

Kontakt z nami

Kmetijska zadruga Šaleška dolina
Metleče 7
3325 Šoštanj

T: 03 898 49 76
E: jure.milavec@kz-saleskadolina.si

© Ekodar. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih trgovin