Goveji flam lahko uporabimo za juho ali pa ga spremenimo v glavno jed.
S pripravo jedi ni veliko dela, se pa dlje časa peče v pečici. Zato to jed pripravim proti večeru in jo nato naslednji dan, ko se s kosilom mudi, samo na hitro pogrejem.
Na krožniku: meso Ekodar, ki ga prek spletne trgovine lahko naročimo na dom, in krompir z bližnje kmetije.
Za 4 osebe:
približno 1 kg govejega flama
2 dl sladke smetane
malo maščobe (denimo kuhanega masla, imenovanega ghee)
sol
Priprava
-
Mesu obrežemo mastne dele, nato solimo.
-
Na maščobi popečemo z vseh strani.
-
Popečeno meso preložimo v ognjevarno posodo, dodamo sladko smetano in 2 dl vode.
-
Posodo zapremo s pokrovom in za 1,5 ure potisnemo v pečico, ogreto na 160 stopinj Celzija. Na polovici peke meso obrnemo, pokrijemo posodo in pečemo naprej.
-
Ko je pečeno, meso natrgamo in postrežemo.