Pomoč in naročanje preko telefona
03 898 49 76
Moj račun
Prijava Registracija

Ste pozabili geslo?

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za podporo vašim izkušnjam na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane v našem pravilnik o zasebnosti.

0 0

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
Prijava
0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Nazaj na prejšnjo stran
Domov Blog Recepti

Vroče hrenovke

Vroče hrenovke

11. marca, 2021 /Posted byadmin

So bile eden izmed prigrizkov na mojem rojstnem dnevu. Gre za eno blazno primitivno, vendar efektno jed. Narezane spečene hrenovke v vroči žar omaki z vodko. Recept sem že objavila, tokrat sem ga priredila na malo manj sestavin. Pa prosim ne imeti teh hrenovk za neko manjvredno hrano, ker tele so super duper!

Samo goveje ekološko meso, začimbe in olje. Brez škroba (primerne so tudi za bolnike s celiakijo) in vseh možnih dodatkov, ki jih mesarji in predelovalnice filajo v plastična čreva. Hrenovke imajo res mesni okus, so sočne, čvrste in še meso I. in II. kategorije pašnih krav. Žal imajo kratek rok trajanja, le en teden in naročiti jih je potrebno vnaprej. Zato vzamem večjo količino in jih takoj zamrznem, nato pri kuhanju dodam kakšno minuto, ker v vodo dam kar zamrznjeno hrenovko.

Sestavine:

  • 10 hrenovk
  • 1 skodelica ketchupa (ali domači pelati z dvema žlicama rjavega sladkorja)
  • 1 žlička posušene čebule v zrnju
  • 1 žlička suhega česna v zrnju
  • 1 žlička peteršilja
  • 5 žlic vodke
  • * po želji dimljena mleta paprika pimenton ali tekoči dim in tabasco/kajenski poper

Priprava:

Hrenovke narežemo na 2 cm odseke in jih z nožem zarežemo (jaz sem to naredila z ribežnom nicer dicer). Na malo olja jih dobro zapečemo. Vmes kuhamo omako. Ko so hrenovke gotove jih polagamo v omako in dobro premešamo. Seviramo z zobotrebci in svežim kruhom.

Comments are closed

Zadnje objave

Goveji flam v smetanovi omaki

9. marca, 2022 Komentarji so izklopljeni za Goveji flam v smetanovi omaki

Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

Kako spečemo zorjeni T-bone?

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Kako spečemo zorjeni T-bone?

Jabolčni kompot

12. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Jabolčni kompot

Pastirska pita

11. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Pastirska pita

Prodaja

Spletna trgovina
Prodajna mesta
Za javne zavode

Informacije

O nas
Pogosta vprašanja
Zasebnost in piškotki
Povpraševanje

Podpora

Pogoji poslovanja
Dostava
Načini plačila
Vračilo artiklov

Kontakt z nami

Kmetijska zadruga Šaleška dolina
Metleče 7
3325 Šoštanj

T: 03 898 49 76
E: jure.milavec@kz-saleskadolina.si

© Ekodar. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih trgovin