Pomoč in naročanje preko telefona
03 898 49 76
Moj račun
Prijava Registracija

Ste pozabili geslo?

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za podporo vašim izkušnjam na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane v našem pravilnik o zasebnosti.

0 0

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
Prijava
0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Nazaj na prejšnjo stran
Domov Blog Recepti

Ultimativni hot dog

Ultimativni hot dog

1. junija, 2021 /Posted byekodar

 

Moji hčerki obožujeta hot doge, zato sem se odločil, da jima pripravim ultimativni hot dog z Ekodar hrenovkami!

Pri tem sem uporabil domače hot dog štručke in domačo hot dog omako po preprostem receptu, ki si ga lahko preberete v nadaljevanju.

 

RECEPT ZA DOMAČE HOT DOG ŠTRUČKE

SESTAVINE

350 ml tople vode

350 ml mleka

2 jušni žlici sladkorja

2 jušni žlici masla

2 jajci

1 kg večnamenske moke

1 vrečka suhega kvasa ali 1 kocka svežega kvasa

2 čajni žlički soli

POSTOPEK

V skledi zmešajte 350 ml tople vode in 350 ml mleka. Mešanici dodajte dve jušni žlici sladkorja in mešajte, dokler se ne raztopi. Vmešajte kvas in počakajte, dokler se ne začne peniti (navadno traja od 10 – 15 minut). Potem dodajte 2 jušni žlici masla, 2 jajci, 1 kg večnamenske moke, 2 čajni žlički soli in začnite gnesti testo.

Pomembno je, da je testo ravno prav mehko in voljno. Količina vode je odvisna tudi od moke, ki jo boste uporabili. Če je testo pretrdo, dodajte malo vode, če je preveč tekoče, pa malo moke.

Veliko skledo namažite po dnu z oljem in položite testo v skledo ter ga pokrijte. Počakajte, da vzhaja (približno 1,5 – 2 uri).

Ko bo testo pripravljeno, posujte moko po delovni površini in položite testo na površino. Prednost priprave domačih štručk je, da jih lahko pripravite v poljubni velikosti. Za otroke lahko pripravite manjše štručke, saj so zelo ponosni, ko dobijo svoj mini hot dog, še posebej, če so lahko sodelovali pri njegovi pripravi. V kolikor so vaši gostje zdravega apetita pa priporočam maxi hot dog z veliko štručko 😊

Sedaj lahko oblikujete hot dog štručke in jih položite na pekač, pokrit s peki papirjem. Štručke namažite z žvrkljanim jajcem. Položite jih v ogreto pečico in pecite 20 minut na 200 stopinj. Čas peke je odvisen od velikosti štručk. Najboljše merilo je, da jih pečete, dokler ne postanejo zlato rjave.

 

RECEPT ZA DOMAČO OMAKO

Menim, da si domač hot dog zasluži domače štručke in domačo omako!

Omako pripravim tako, da zmešam sestavine, ki si jih lahko preberete v nadaljevanju.

SESTAVINE

4 jušne žlice majoneze

2 jušni žlici kečapa

1 jušna žlica gorčice

¼ čajne žličke posušenega mletega česna

¼ čajne žličke posušene mlete čebule

¼ čajne žličke paprike v prahu

1 čajna žlička balzamičnega kisa

½ čajne žličke Worcestershire omake

Sol po okusu

Poper po okusu

¼ čajne žličke chillija (če imate radi pekoče)

 

 

RECEPT ZA ULTIMATIVNI HOT DOG

SESTAVINE

Domača hot dog štručka (glej recept)

Domača hot dog omaka (glej recept)

Hrenovka Ekodar tukaj!

Pečena slanina

Karamelizirana mlada čebula

POSTOPEK

Skuhajte Ekodar hrenovke in do polovice prerežite štručke. Nato sestavite svoj ultimativni hot dog po naslednjih korakih:

  1. Namažite hot dog štručko z domačo hot dog omako.
  2. Dodajte Ekodar hrenovko.
  3. Dodajte pečeno slanino.
  4. Na vrh dodajte cheddar sir.
  5. Potresite s karamelizirano mlado čebulo.

In uživajte v ultimativnem hot dogu!

Comments are closed

Zadnje objave

Goveji flam v smetanovi omaki

9. marca, 2022 Komentarji so izklopljeni za Goveji flam v smetanovi omaki

Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

Kako spečemo zorjeni T-bone?

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Kako spečemo zorjeni T-bone?

Jabolčni kompot

12. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Jabolčni kompot

Pastirska pita

11. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Pastirska pita

Prodaja

Spletna trgovina
Prodajna mesta
Za javne zavode

Informacije

O nas
Pogosta vprašanja
Zasebnost in piškotki
Povpraševanje

Podpora

Pogoji poslovanja
Dostava
Načini plačila
Vračilo artiklov

Kontakt z nami

Kmetijska zadruga Šaleška dolina
Metleče 7
3325 Šoštanj

T: 03 898 49 76
E: jure.milavec@kz-saleskadolina.si

© Ekodar. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih trgovin