Goveje kosti so narezane na kose in pripravljene za uporabo. Goveje kosti najpogosteje uporabljamo za pripravo juhe.
Možnost dobave okroglih, mesnatih kosti ali mešanega paketa!
Goveji rep v zadnjem času čedalje bolj pridobiva na veljavi, kot prava kulinarična poslastica. Primeren je za kuhanje in pripravo goveje juhe, pečenje in dušenje.
Meso plečeta je primerno za pečenje, dušenje (zrezki) , kuhanje. Je podobne kakovosti kot stegno, vendar manj pusto, zato tudi bolj sočno. Zelo široko uporabno. Za idejo kliknite tukaj.
Rebra spadajo v najnižji cenovni razred. Meso je mehko, sočno. Najpogosteje jih uporabljamo za pripravo dobrih juh, lahko jih tudi pečemo, iz izkoščenih pa lahko pripravimo tudi v rulado zvito pečenko. Pred tem lahko odvečno maščobo odstranimo.
Meso stegna je zelo okusno, sočno, pusto, primerno z a kuhanje, pečenje, dušenje, govejo pečenko (dobro zorjeno) , goveje zrezke…Sestavlja ga svetlejši del, imenovan beli krajec in temnejši del, ali črni krajec.
Idejo za nedeljsko kosilo lahko preverite tukaj.
Telečja pleča lahko pripravimo brez kosti in zvito, tako da jih pečemo ali pa jih narežemo in skuhamo v enolončnicah ali uporabimo za pite Je podobne kakovosti kot stegno, vendar manj pusto, zato tudi bolj sočno.
Meso stegna je zelo okusno, sočno, pusto, primerno za kuhanje, pečenje in dušenje. Ne pozabimo, da je priljubljen Dunajski zrezek praviloma iz telečjega stegna.