Odlično in okusno ekološko meso dobimo iz slovenskih ekoloških kmetij.
V 25. tednu vam predstavljamo naslednje:
Ekološko goveje meso
Sledljivost Ekodar – Kmetija Jevšnik Janez
Podgorje 156, 3325 Šoštanj
Kmetija Jevšnik Janez se nahaja v zelenem objemu Šaleške doline, kjer z veliko predanostjo vzrejajo govedo po ekoloških smernicah. Živali imajo prost dostop do pašnikov, uživajo naravno krmo in živijo v okolju brez nepotrebnih obremenitev. Meso, ki ga pridelujejo, je polno okusa, visoke kakovosti in brez umetnih dodatkov. Zavezanost tradiciji, trajnostni pridelavi in spoštovanju do narave je temelj njihovega kmetijskega dela, ki se odraža v vsakem kosu mesa, ki pride do kupca.

Sledljivost Ekodar – ekološka govedina
Ekološko telečje meso
Sledljivost Ekodar – Kmetija Hudolin Magdalena
Bele Vode 30, 3325 Šoštanj
Na kmetiji Hudolin Magdalena se telički vzrejajo v neokrnjeni naravi Belih Vod, kjer je čisto okolje in svež gorski zrak pomemben del vzrejnega procesa. Telički rastejo v miru, brez stresa in s pristnim stikom z naravo, hranjeni izključno z naravno, ekološko krmo brez umetnih dodatkov. Teletina je izjemno nežna, okusna in bogata s hranili, saj je rezultat premišljene in odgovorne vzreje, ki temelji na dolgoletni tradiciji ter spoštovanju živali in narave.

Ekodar sledljivost – ekološka teletina
Ekološko svinjsko meso
Sledljivost Ekodar – Dobrote z vasi
Brezje pri Grosupljem 30, 1290 Grosuplje
Dobrote z vasi so bile ustanovljene leta 2015 pod vodstvom Saše in Marka Buliča. Znani so po pridelavi sveže ekološke svinjine iz lokalnih slovenskih kmetij. Na kmetiji se osredotočajo na trajnostno pridelavo mesa. Pri tem skrbno izbirajo kmete, ki sledijo ekološkim in etičnim načelom kmetovanja. Z uporabo tradicionalnih metod pridelave in obdelave mesa prinašajo na mizo pristne okuse domačnosti. Gre za rezultat dolgoletnih izkušenj in ljubezni do obrti. Njihovi izdelki, vključno z ekološkimi hrenovkami, prekajenimi klobasami in drugimi mesnimi izdelki, so narejeni iz skrbno izbrane ekološke svinjine. Pujsi so vzrejeni v naravnem okolju brez uporabe umetnih dodatkov ali kemikalij. S tem zagotavljajo vrhunsko kakovost, poln okus in meso, ki je tako zdravju prijazno kot okusno. Več o Dobrotah Slovenije lahko poiščete tukaj.

Ekodar sledljivost – ekološka svinjina