Pomoč in naročanje preko telefona
03 898 49 76
Moj račun
Prijava Registracija

Ste pozabili geslo?

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za podporo vašim izkušnjam na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane v našem pravilnik o zasebnosti.

0 0

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
Prijava
0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Nazaj na prejšnjo stran
Domov Blog Recepti

Rebrca iz pečice

Rebrca iz pečice

11. marca, 2021 /Posted byadmin

Takšna slastna rebrca z lahkoto pripravimo doma, tudi če nimamo pokritega žara v katerem bi meso dimili, le pečico. Okus takšnih rebrc je odličen!

Saj ko je nekaj všeč naši celi družini, potem veš, da je zmaga. Torej mora biti všeč vsem šestim ljudem. Uf.

Za rebrca v pečici izberemo mesnata in kratka goveja rebra. Naslednji možen recept iz govejih rebrc bi bil enolončnica iz manjših koščkov, vendar so bile lušte po BBQ okusu večje.
Fino je, da rebrca pečete (to je v bistvu kuhanje v lastnem soku, ker naredimo iz alufolije tesno prilegajočo obleko) čimdlje na nizki temperaturi, da odstopajo od kosti. Nato se rebrca razrežejo na manjše kose, premažejo z marinado in zapečejo z obeh strani na žar nastavitvi pečice. Rebrca se po dolgem pečenju v ustih kar stopijo in ne moreš jih nehati jesti.

Slike so od dveh kosil. Obakrat je bila enaka marinada, ker je zmaga! Ena rebrca so bila bolj mesnata, ena pa brez kosti in bolj mastna.

Marinirana rebrca iz pečice

Za 6 oseb

  • 2 kg rebrc ekološko vzgojenega goveda Ekodar
  • Suha marianda – Rub:
  • 1 žlica fino mletega rjavega sladkorja
  • 1 žlica dimljene paprike v prahu – pimenton
  • 1 žlička suhega česna
  • 1 žlička suhe čebule
  • 1 žlička soli

Kupljena barbecue žar omaka

ali

Domača žar omaka – BBQ sauce:

  • 1 skodelica kečapa
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 žlica medu ali 1 žlica najtemnejšega sladkorja
  • 1 žlička suhega česna
  • 1 žlička suhe čebule
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica Worcestershire omake

po želji še:

  • 1 žlička Tabasca
  • 1 žlička tekočega dima Colgin ali 1 žlička dimljenega tabasca
  • 1 žlička dimljene paprike pimenton

Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Rebra temeljito natremo s suho marinado (lahko pustimo čez noč) in jih položimo na dvojno alu folijo. Nato jih pokrijemo še z dvema plastema folije in paketek natančno zatesnimo. Najbolje tako, da spodnji rob zavihamo preko zgornjega in rob zvijemo navzgor. Namesto alu folije lahko uporabimo pekač s pokrovom.

Pečemo 3-4 ure (za svinjska rebra bosta dovolj dve uri). Nato odpremo paketek in rebra vzamemo ven. Pečico prižgemo na najvišjo jakost in vključimo žar. Rebra na pekaču razrežemo in pečemo 5 minut, da se po vrhu zapečejo.
Vse sestavine za omako zmešamo in pustimo stati vsaj pol ure, da se okusi prepojijo ali jo zavremo.

Rebrca premažemo z žar omako, pečemo 5 minut oziroma dokler omaka ne karamelizira, nato rebra obrnemo in premažemo še po drugi strani ter zapečemo. Rebrca so odlično sladkasto – žar okusa.

Comments are closed

Zadnje objave

Goveji flam v smetanovi omaki

9. marca, 2022 Komentarji so izklopljeni za Goveji flam v smetanovi omaki

Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

Kako spečemo zorjeni T-bone?

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Kako spečemo zorjeni T-bone?

Jabolčni kompot

12. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Jabolčni kompot

Pastirska pita

11. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Pastirska pita

Prodaja

Spletna trgovina
Prodajna mesta
Za javne zavode

Informacije

O nas
Pogosta vprašanja
Zasebnost in piškotki
Povpraševanje

Podpora

Pogoji poslovanja
Dostava
Načini plačila
Vračilo artiklov

Kontakt z nami

Kmetijska zadruga Šaleška dolina
Metleče 7
3325 Šoštanj

T: 03 898 49 76
E: jure.milavec@kz-saleskadolina.si

© Ekodar. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih trgovin