Pražena jetrca
Priprava jetrc enostavna in tudi hitro so pripravljena, je pa treba vedeti predvsem nekaj: solimo čisto na koncu, sicer bodo jetrca postala trda, kar nekako gumijasta.
Uporabim: ekološka goveja jetra Ekodar.
Za 2 osebi:
2 srednje veliki čebuli
0,5 dl belega vina
malo olja
sol, poper
Priprava
-
Čebulo olupimo, razpolovimo počez in narežemo na tanke rezine. Na čim bolj tanke rezine narežemo tudi jetrca.
-
Na zmernem ognju v ponvi, kamor smo dodali malo olja, počasi prepražimo čebulo.
-
Zatem ogenj povečamo in k čebuli dodamo narezana jetrca. Med mešanjem pražimo toliko časa, da tekočina izpari, nato zalijemo z vinom.
-
Premešamo ter pražimo še minuto ali dve, nato odstavimo.
-
Šele zdaj solimo in popramo, premešamo ter postrežemo.
Zraven lahko skuhamo polento, pripravljeno iz slovenskega koruznega zdroba.
Več receptov Špeline shrambe najdeš tukaj.