*Vsa naročila mesa, oddana do torka do 12. ure, bodo dostavljena v roku 2 tednov.
100% ekološko meso s programom sledljivosti, jabolka in jabolčni proizvodi Ekodar in Slodar.
Pomoč in naročanje preko telefona
03 898 49 76
Moj račun
Prijava Registracija

Ste pozabili geslo?

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za podporo vašim izkušnjam na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane v našem pravilnik o zasebnosti.

0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Minimalni znesek nakupa je 100 €. Kupiti morate še za 100,00€. Čestitke! Lahko zaključite nakup in imate brezplačno dostavo.
  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • EKO sveže goveje meso
    • EKO sveže telečje meso
    • EKO seneno sveže goveje meso
    • EKO sveže svinjsko meso
    • EKO mesnine
    • EKODAR – jabolka in jabolčni proizvodi
    • SLODAR – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT

*Vsa naročila mesa, oddana do torka do 12. ure, bodo dostavljena v roku 2 tednov.

  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • EKO sveže goveje meso
    • EKO sveže telečje meso
    • EKO seneno sveže goveje meso
    • EKO sveže svinjsko meso
    • EKO mesnine
    • EKODAR – jabolka in jabolčni proizvodi
    • SLODAR – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
Prijava
0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Minimalni znesek nakupa je 100 €. Kupiti morate še za 100,00€. Čestitke! Lahko zaključite nakup in imate brezplačno dostavo.
Nazaj na prejšnjo stran
Domov Blog Recepti

Pečena zeljna glava

Pečena zeljna glava

11. marca, 2021 /Posted byadmin

Tokrat sem dobila recept na kulinaričnem blogu kruh in vino, malo sem ga priredila, ker imam raje pečeno zelje kot kuhano. Zato sem glavico eno uro pekla v pečici. S pečenim zeljem in mesom tako ali tako ne moreš zgrešiti, tako da škoda pisati, da je bilo slastno!!!

Naslednjič dodam še slaninico, če bom imela le goveje mleto meso.

Pečena zeljna glava

  • 1 srednja zeljna glava
  • 1 čebula
  • 400g mlete ekološke govedine Ekodar
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička pimentona (dimljena paprika) ali mlete sladke paprike
  • 2 pesti ribanega sira
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 1 dl juhe

* po želji: ena žlička Worcestershire omake ali žlica sojine

Zeljno glavo očistimo zunanjih treh listov in jo obrnemo. Odstranimo stržen in z žlico za sladoled postrgamo sredico, tako da ostanejo še tri do štiri plasti listov. Prihranimo dva velika lepa zunanja lista.

Na kockicah čebule in sesekljanem česnu prepražimo ekološko mleto meso. Dodamo mleto papriko, sol in poper ali sojino omako namesto soli.

Meso prestavimo v drugo posodo in v ponvi prepražimo še za dve pesti koščkov zelja, oziroma kolikor jih potrebujemo za napolniti glavo, samo naj bo še vedno veliko mesa! Dodamo k mesu in oboje ohladimo do toplega, da ni več vroče. Tedaj dodamo jajce, premešamo in še riban sir.

Nadevamo glavo in jo zapremo s prihranjenima lepima listoma. Obrnemo v namaščen pekač, ki ima pokrov, položimo notri polnjeno zelje in ga premažemo z oljem. V posodo dodamo 1 dl juhe ali vodo z malo sojine omake. Toliko, da je tekočina slana.

Pokrito pečemo 1h na 200 stopinj celzija, nato odpremo, prelijemo s tekočino z dna in 15 minut pečemo še pod zgornjim žarom. Glave na koncu ne polivamo več, naj se zapeče.

Comments are closed

Prodaja

Spletna trgovina
Prodajna mesta
Za javne zavode

Informacije

O nas
Pogosta vprašanja
Zasebnost in piškotki
Povpraševanje

Podpora

Pogoji poslovanja
Dostava
Načini plačila
Vračilo artiklov

Kontakt z nami

Kmetijska zadruga Šaleška dolina
Metleče 7
3325 Šoštanj

T: 03 898 49 76
E: vodjaekodar@kz-saleskadolina.si

© Ekodar. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih trgovin