Govedino še vedno med tednom rada dušim v ekonom loncu, Odlično je mehka, hitreje je gotova, nobenega kukanja, mešanja in tekočina ne izpari. Izbor mesa je seveda {ekološko goveje stegno}, ki je zaradi bolj aktivnega življenjskega sloga krav lahko malo bolj čvrsto, vendar mu je kuhanje zlahka kos. Ker ima meso rok uporabe 1 mesec v vakuumu, se v tem času že malo omehča, da rabi par minut manj kuhanja, vendar ga z lahkoto uporabite že takoj po pakiranju.
Goveje rulade v omaki
- 300g govejega stegna, narezanega na večje zrezke ali ga razrežemo oziroma zrezke razpolovimo sami
- panceta
- kisle kumare
- dijonska gorčica
- malo soli in popra
- 3 šalotke
- 3 stroki česna
- timijan
- origano
- 1 dl suhega belega vina
- 2 dl goveje juhe
Večje goveje zrezke potolčemo, eno stran premažemo z gorčico ter na njih zložimo panceto, drobnjak ali še kumare. Zvijemo in zavežemo z vrvico v rulado, tako da do v njej vlakna po dolgem. Prevežemo z vrvico in v naoljeni posodi popečemo z vseh strani. nato ruladice umaknemo ob rob posode, ki je položen izven kuhalnega območja štedilnika ter na malo dodanega olja spražimo šalotko ter dodamo česen, da zadiši in ostale začimbe.
Zalijemo z vinom, ki ga naj vsaj 1/2 povre. Nato dodamo juho, dobro postrgamo dno posode ter zapremo s pokrovom ali v ekonom lonec. Kuhamo 60 minut v pokriti posodi ali 30 minut v zaprtem ekonom loncu ter počakamo da odpiha ter nato po potrebi omako kuhljamo do gostega ali dodamo malo moke, razmešane z mrzlo vodo. Pri kuhanju do goste konsistence pazite na slanost, saj soli pri zelo slanih bio jušnih kockah navadno ni potrebno dodajati.