Pomoč in naročanje preko telefona
03 898 49 76
Moj račun
Prijava Registracija

Ste pozabili geslo?

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za podporo vašim izkušnjam na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane v našem pravilnik o zasebnosti.

0 0

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
  • O NAS
  • PRODAJNA MESTA
  • SPLETNA TRGOVINA
    • Eko mesnine
    • Eko sveže goveje meso
    • Eko sveže telečje meso
    • Zorjeno meso
    • Slodar – jabolka in jabolčni proizvodi
    • Ekodar – jabolka in jabolčni proizvodi
  • ZA JAVNE ZAVODE
  • PROIZVAJALCI
  • RECEPTI
  • KONTAKT
Prijava
0 0
0 Košarica

V košarici nimate izdelkov.

Nazaj v trgovino
Košarica (0)
Vmesni seštevek: 0,00€

Blagajna

Nazaj na prejšnjo stran
Domov Blog Recepti

Govedina peposo

Govedina peposo

11. marca, 2021 /Posted byadmin

5 minut potrebujemo, da zmečemo vse v lonec, pa ni pljučna.

Bočnik, pleče, bočnik, rebra, flam, vse to gre lahko v takšno enolončnico. Od vin v jed paše italijanski chianti (ki se ga solidnega dobi za 2,5 € v Eurospinu ali Hoferju), vendar ga lahko zamenjate tudi za drugo rdeče vino, ki ga sicer uporabljate za kuho. Solidna zamenjava bi bil cabernet sauvignon, sledijo merlot, barbera, tudi teran. V jed gre tudi kar nekaj popra in za tiste, ki ga ne marate grizljati, predlagam, da ga zavijete v gazo ali filter vrečico za čaje in kavo ter zavežete. Kasneje ga lahko odstranite ali ga vrnete v krožnik tistim, ki bi si ga morebiti želeli. Mi si ga ne. Si pa vse ostalo. Že res, da je govedina pripravljena v petih minutah, zahteva pa dolgotrajno kuhanje. Če znate uporabljati vse kvalitete svoje pečice, potem znate nastaviti zamik peke, kar pomeni, da samo vržete vse v lonec in pečico, ki nato prične sama peči ob želeni uri. Fino je, ko kosti pričnejo odpadati z reber. Takrat veš, da se bliža konec kuhanja v pečici.

Govedina je presenetljivo dobra in priznam, da če bi mi recept predlagal kdo drug, da lahko da ga sploh ne bi preizkusila.

Tokrat sem kuhala goveja rebra, ki sem jih ravno imela tri paketke. In tudi, če je ekološka govedina malo dražja, to za tale rebra skoraj ne velja. Kost da jedem še eno dimenzijo okusa, vendar tudi maščobo. Maščobo se na koncu kuhanja z žlico pobere z vrha. Najbolj elegantno je sicer čakati dokler se jed ne ohladi, nato se maščoba pobere dol v kosih.

Primerni konci mesa ekološko vzrejenega goveda Ekodar:

  • Goveje kocke
  • Flam, rebra
  • Bočnik brez kosti
  • Pleče brez kosti
  • Podplečje brez kosti
  • Vrat brez kosti

Govedina peposo

Sestavine:

  • 1 kg govedine
  • 7,5 dl rdečega vina, najbolje Chianti
  • 5 dl goveje juhe, lahko tudi voda z dodano bio govejo kocko, ali le voda
  • 2 zvrhani žlici popra v zrnu
  • 10 cm vejica timijana
  • 1 glavica česna

Za zgostitev omake:1 žlica masla
1,5 do 2 žlici moke

Govedino narežemo na par cm velike kose. Ne koščke! Rebra pustimo na kosti. Vsak strok česna s plosko postavljenim nožem pritisnemo ob desko, olupimo in dodamo k mesu. Dodamo še poper in timijan ter zalijemo z vinom ter juho.

Kuhamo 2-3 ure pokrito v pečici na 190 stopinjah, dokler meso ni tako mehko, da ne bomo potrebovali noža. Na koncu naj ostane še 3-4 dl tekočine in če nam posoda preveč tesni, vretje dokončamo na štedilniku po svojih željah.

Potrebno je odstraniti filter s poprom, maščobo in povreti tekočino.

Nato meso poberemo iz omake in vanjo vmešamo zmes masla in moke, da nastane žametna omaka. Serviramo s {pire krompirjem} in popečenim kruhom z maslom. Če si želimo pomakati beli kruh, potem naredimo gostljato kot na mojih slikah, sicer pa bolj kot na sliki.

Comments are closed

Zadnje objave

Goveji flam v smetanovi omaki

9. marca, 2022 Komentarji so izklopljeni za Goveji flam v smetanovi omaki

Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Zrezek sirloin s česnom in rožmarinom

Kako spečemo zorjeni T-bone?

1. februarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Kako spečemo zorjeni T-bone?

Jabolčni kompot

12. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Jabolčni kompot

Pastirska pita

11. januarja, 2022 Komentarji so izklopljeni za Pastirska pita

Prodaja

Spletna trgovina
Prodajna mesta
Za javne zavode

Informacije

O nas
Pogosta vprašanja
Zasebnost in piškotki
Povpraševanje

Podpora

Pogoji poslovanja
Dostava
Načini plačila
Vračilo artiklov

Kontakt z nami

Kmetijska zadruga Šaleška dolina
Metleče 7
3325 Šoštanj

T: 03 898 49 76
E: jure.milavec@kz-saleskadolina.si

© Ekodar. Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih trgovin